Vad är ett konsumtionslån?

Ett konsumtionslån är ett lån som du kan använda till vad du vill. Det kan vara drömbilen, drömresan, en platt-TV eller något helt annat. Det handlar alltså om pengar som du kan använda som du vill.

Konsumtionslån beviljas ofta snabbt och ses därför ibland som ett ”här och nu”-lån. Det gör att man får tillgång till pengarna direkt. Det snabbaste och enklaste sättet att få ett konsumtionslån är att låna pengarna via Internet. Ofta tar det inte mer än några minuter från att du har ansökt om lånet, tills du får besked om lånet beviljats eller ej. Dessutom behöver man ofta ingen säkerhet för dessa konsumtionslån via Internet.

Vem kan få ett konsumtionslån?

I stort sett alla människor kan låna pengar för konsumtion. Det finns massvis av möjligheter att både få snabba och billiga lån för att finansiera köp av konsumentprodukter.
Personer som har betalningsanmärkningar har tidigare haft svårt att få ett lån beviljat, men idag har även personer med betalningsanmärkningar möjlighet att få ett konsumtionslån. Det är inte alla företag som lånar ut pengar till personer som har betalningsanmärkningar, men det blir allt fler som gör det. Det har skapat möjligheter för att hitta ett lån som passar just dig.

Det är lätt att ansöka om ett konsumtionslån. Det går att göra ansökan via Internet och det tar ofta inte mer än några minuter. En fördel med konsumtionslånet är man inte behöver gå till banken för att låna pengar och att det inte krävs någon säkerhet. Man slipper dessutom redogöra för vad pengarna ska användas till.

Regler för smslån

  • Åldersgränsen ligger oftast på 18-20 år
  • Du kan bevisa att du har en inkomst
  • Du är folkbokförd i Sverige

Låna pengar tryggt

De aktörer som vanligen väljs ut är svenska, seriösa företag som ger ett pålitligt skydd av dina personuppgifter.

Mobillån, utomlands?

Mobillån är ett mycket praktiskt sätt att fylla på med pengar till ditt konto vid en akut situation utomlands.

Lånebesked direkt

De allra flesta bolagen inom smslånebranschen utvärderar ansökande och ger ett besked så fort de får möjlighet.

Pengarna till ditt konto/kort

Vid din låneansökan uppger du bankkontot du vill ha pengarna till. Har ett kontokort eller kreditkort kopplat kan du såklart använda det.

Låna pengar till vad du vill

Långivare har ingen möjlighet att spåra hur de lånade pengarna används. Vid tillfället du lånar pengarna blir de dina.

Betalningsanmärkningar?

Betalningsanmärkningar kan vara problematiskt, men det finns idag ett flertal långivare som godkänner smålån, trots att låntagaren har betalningsanmärkningar.