11 oktober 2014

Utländska investeringar

Äntligen var man klar i köket. Är min matvecka denna vecka vilket betyder att jag både lagar mat, diskar och handlar för denna vecka medan sambon ligger och latar sig i soffan. Trodde jag var någorlunda intelligent men på något sätt har jag lyckats planera in handskalade räkor i menyn för idag. Ingen tidssparare precis. Trevligt att se att börsen går åt för mig rätt håll. Och både Telia Sonera och Tele2 pekar nedåt. Får gärna fortsätta med det i någon vecka eller två till. Just nu känns Telia Sonera […]

0
Publicerat av:
BORNER

Äntligen var man klar i köket. Är min matvecka denna vecka vilket betyder att jag både lagar mat, diskar och handlar för denna vecka medan sambon ligger och latar sig i soffan. Trodde jag var någorlunda intelligent men på något sätt har jag lyckats planera in handskalade räkor i menyn för idag. Ingen tidssparare precis.

Trevligt att se att börsen går åt för mig rätt håll. Och både Telia Sonera och Tele2 pekar nedåt. Får gärna fortsätta med det i någon vecka eller två till. Just nu känns Telia Sonera närmast till hands för ett kortsiktigt köp då de har en lägre utdelning i procent av vinsten än vad Tele2 har och därför utrymme för en ökning. Kan känna att det är lite tråkigt att jag ser så få köpvärda långsiktiga kandidater. Har länge varit i startgropen för att vidga mina vyer lite utanför Sverige för att få ett större urval men det har aldrig blivit så mycket utav det. Frågan är var man skall börja någonstans och hur man går tillväga för att hitta guldkornen utanför Sverige. Vilken är di.se:s motsvarighet i exempelvis England och USA? Båda dessa länder känns så enormt stora att man inte riktigt vet hur man skall börja tackla dom för att kunna hitta något vettigt bolag. Även om man känner till en del av respektive länders största företag så har man långt ifrån samma kunskap om varumärken, företagsimage etc om man jämför med vad man har om bolag i Sverige.

Imorgon rapporterar både Bahnhof och Kopparbergs vilket jag hoppas kunna skriva om i lite mer positiv anda än för Phonera. Imorgon får även sambon besked på ett nytt jobb, champagnen står redan i kylskåpet redo att förtäras! Med segern uttagen i förskott för länge sedan hoppas jag inte att ordspråket upp som en himmel, ned som en pannkaka ska få en innebörd även för oss.