31 augusti 2018

Tjäna pengar med kryptovalutor

Jag håller på att gräva mig runt i kryptojungeln. Har lagt in diverse faucet-appar i telefonen (ger några ören för varje klick, många bäckar små..) och allt jag får på dem skickar jag till freebitco.in. Den sidan har bl.a. ränta på runt 4% per år idag som betalas ut varje dag(0.0109589%/dag). På sikt så kan det bli en del, speciellt om man vill tro på storhaussarna som tror att BTC ska upp mångdubbelt. Har slängt in någon tusenlapp på cloud mining. Finns två som får recensioner om att vara ”legit” […]

0
Publicerat av:
BORNER

Jag håller på att gräva mig runt i kryptojungeln. Har lagt in diverse faucet-appar i telefonen (ger några ören för varje klick, många bäckar små..) och allt jag får på dem skickar jag till freebitco.in. Den sidan har bl.a. ränta på runt 4% per år idag som betalas ut varje dag(0.0109589%/dag). På sikt så kan det bli en del, speciellt om man vill tro på storhaussarna som tror att BTC ska upp mångdubbelt. Har slängt in någon tusenlapp på cloud mining. Finns två som får recensioner om att vara ”legit” och vettiga – Genesis Mining och Hashing24. Jag har köpt kontrakt hos Hashing24. Med dagens värde så kommer det inte generera speciellt mycket vinst, men vid högre priser på BTC så kan det klart bli något. Kontrakten löper på 36 månader, och det är förstås mest lönsamt att återinvestera skörden i nya kontrakt. Långsiktighet gäller här, då uttagsavgiften är ganska hög, så man får samla ihop en del innan man plockar ut något.

Man kan förstås göra egen mining hemifrån. En enkel variant är MinerGate som dock inte erbjuder mining för BTC, men ETH, XMR m.fl. Idag är det nog mest lönsamt att gräva efter Monero (XMR), men jag kör lite blandat, tycker det är lite kul att samla olika valutor :) Håller mest på att testa mig runt på olika saker just nu.

Vill man gå hårdare på mining och siktar in sig på BTC så kan man köpa sig en ”Antminer” Kostar runt 20 000:- och ger ca 14 TH/s med ca 1400W beroende på förutsättningar med omkringliggande temperatur mm. Och då antingen gå med i en pool och gräva tillsammans med andra eller köra helt solo. Att köra solo är lite som lotto anser jag, då du kan stå och tugga många, många år utan att få ett block, men du kan likväl förbannat ha tur och plocka ett par, tre block på en vecka. Ett block idag ger 12,5 BTC. Jag äger ingen sådan maskin själv, men det vore häftigt att ha en. Om aktierna någon gång kan få korrekt värdering så kanske det blir ett inköp utav en eller ett par sådana :)

Idag gick jag även in med en chanspeng i bitconnect.co. Där får du låna ut BitConnect till ett minimum på 100$ till deras robot som handlar på volatiliteten. Eventuell avkastning betalas ut dagligen och man kan återinvestera i poster på 10$. Pengarna är låsta i 299 dagar till en början, men ju mer pengar man har investerat, desto kortare tid är pengarna bundna och så får man även högre avkastning med hjälp utav olika nivåbonusar.
Så ser det ut på mitt håll idag, en utvärdering kan jag återkomma med om några månader. Efter årsskiftet kanske?
Är ni intresserade utav att testa något utav dessa alternativ, så har jag förstås referalkoder på ett gäng sidor och appar. Skrik till i ett pm så kan jag berätta vad alla appar heter och vilka koder jag har till respektive.

Uppdaterat:

  • Faucet-lösningar är intressanta, men främst lämpade för kryptovalutor som är något ASIC-resistenta (ex. Monero, AEON, etc.). Samma där med cloud mining. Faucet överlag ser jag som bättre tidsfördriv än att sitta och spela mobilspel(även om jag gör det ändå, fast lite mindre nu) eller lägga ut matbilder på instagram (vilket hittepå, måste vara det tramsigaste som finns idag). Så vilken valuta man än väljer så är det ett bättre alternativ :)
  • Minergate verkar lite halvskumma, men det är en enkel lösning för den som bara vill prova på utan att försöka sig på någon annan svårare applikation. Jag har testat cgminer lite, inte så svårt att konfigurera om man har datorvana, men alla har inte det. Kör jag cgminer så laggar datorn, då den snor all GPU. Kan givetvis konigureras, men det orkar jag inte pyssla med varje gång jag ska använda datorn till annat. Då slår jag på mingergate istället och kör med halv cpu/gpukraft. Då kan jag tom spela en del spel fortfarande.
  • MinerGate ska man undvika, då de ”stjäl” cirka 30% av din hash (när det gäller Monero åtminstone).
  • Att köpa ASICs för att gräva efter bitcoin är enligt många slöseri med pengar. Man kommer att bli omsprungen av större aktörer på nolltid. Ett bättre alternativ är att köpa valutan i fråga direkt, eller satsa på att köpa hårdvara som kan användas till andra syften när det inte är lönt att gräva längre (ex. köpa en riktigt bra datorrigg för att gräva efter Monero, kan användas som speldator eller liknande efteråt).
  • Solo mining är som att köpa en lott, fast med försvinnande små vinstchanser. Bättre att gräva i en pool.

Monero

Monero är kryptovalutan med integritet i fokus. Till skillnad från Bitcoin är all information kring transaktioner dolda:

  • Vem är sändare?
  • Vem är mottagare?
  • Hur stor var transaktionen?

Detta får ett antal implikationer, men framförallt bibehåller mynten sitt värde oavsett transaktionshistorik. T.ex. går det att blockera bitcoins som har använts i ”skumma” affärer, vilket gör att alla bitcoins inte är lika mycket värda. Det är inte fallet med Monero, den är helt ombytlig (fungible på engelska).
Monero är en stark valuta med bra stabilitet. En av de man kan vara långsiktig i samt för trading. Dock har den haft sin raket så någon burst ska man inte nog inte förvänta sig.

Försökte läsa runt lite om Hashgraph och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Om det fungerar i praktiken så är det väl bra, men det är väldigt få personer (förutom uppfinnarna själva) som vet exakt hur det fungerar. Det finns dessutom inget som hindrar t.ex. Ethereum att byta från en proof-of-work (PoW) algoritm till något annat. Jag tycker att det är bra att skalningsproblemen diskuteras och att olika lösningar presenteras, men tiden får avgöra vilken algoritm som i slutändan ”vinner”. Det finns för- och nackdelar med olika algoritmer.

(Vanliga söktermer: är mining lönsamt)