11 oktober 2014

Test och recension av Toluna – betalda undersökningar

Tolunas sajt är en ganska trevlig community, som tillåter användarna att göra egna små undersökningar. Efter registreringen får du gå igenom en mängd småenkäter, så kallade Intresseundersökningar, som bygger upp en bild av dig. Du får poäng även för dessa. De poäng som du tjänar kan du byta mot presentkort eller lotter till företagets månatliga dragning där man lottar ut 50 000 kronor till ett 20-tal lyckliga vinnare. Det står tämligen kvickt klart att poängen inte räcker så långt och att chansen att vinna inte är så stor. Registreringen och […]

0
Publicerat av:
BORNER

Tolunas sajt är en ganska trevlig community, som tillåter användarna att göra egna små undersökningar. Efter registreringen får du gå igenom en mängd småenkäter, så kallade Intresseundersökningar, som bygger upp en bild av dig. Du får poäng även för dessa. De poäng som du tjänar kan du byta mot presentkort eller lotter till företagets månatliga dragning där man lottar ut 50 000 kronor till ett 20-tal lyckliga vinnare.

Det står tämligen kvickt klart att poängen inte räcker så långt och att chansen att vinna inte är så stor. Registreringen och de inledande, personliga undersökningarna ger dig cirka 1 700 poäng, sponsrade så kallade Quicksurveys ger dig 15 eller 150 poäng styck. Riktiga undersökningar ger mellan 1 000 och 20 000 poäng styck, dessutom kan du skaffa dig ytterligare poäng genom att bjuda in vänner att registrera sig (500 poäng) eller presentera åsikter (100 poäng för 80 ord).

Var mina registreringspoäng tog vägen vet jag inte för efter att ha besvarat samtliga tolv Intresseundersökningar så hade jag bara 1 200 poäng, som jag drygade ut till 1 305 poäng genom att ta några Quicksurveys.

Redan dagen efter damp det ner en inbjudan till riktiga undersökningar. Dessa inleds med några kvalificeringsfrågor, som avgör om du är en lämplig kandidat eller inte. Av de fem undersökningar som var inbjuden till blev jag kvalificerad till en. Vad jag kunde se så gav ingen av undersökningarna mer än 3 300 poäng, men de gav mig tydligen, var och en, en lott till den månatliga dragningen om 50 000 kronor, oavsett om jag kvalificerade mig eller inte. Ytterligare lotter kostar 500 poäng styck.

Du kan ju också växla in dina poäng mot presentkort och liknande. Du får 100 Facebook Credits för 30 000 poäng eller ett presentkort värt 150 kronor hos Wow HD, Presentkorttorget.se eller Accentive för 60 000 poäng.

Fortsätter det i den här takten så kommer det att ta cirka en månads dagligt undersökningsbesvarande att tjäna ihop till ett presentkort värt 150 kronor och ett antal lotter. Men chansen att vinna på dessa är nog rätt liten eftersom Toluna har cirka 4 miljoner användare.

Slutsatsen jag drar är att Toluna inte är något för den som vill tjäna pengar. För det krävs att du har turen på din sida och vinner någon av dragningarna. Arbetsinsatsen för att få ihop till ett presentkort är dessutom betydande.

Jag ska dock fortsätta ett tag till för att se om det dyker upp några högpoängsundersökningar, som får mig att revidera den här bilden av Toluna.