11 oktober 2014

Reflektioner kring Avanza Forum och app

Så var årets Avanza Forum slut. Imponerande evenemang även om det börjar kännas som om man hört det mesta förut i paneldiskussionerna, kan tycka att ämnena är lite enformiga. Men på det hela taget ett välordnat evenemang, ett plus mot förra året är att man valde att öppna upp mellan stora scenen och resten av mässan. Kändes helt klart som detta ökade rörligheten på folk inne i globen och det var lättare att ta sig mellan sessioner och till utställarna, fortsätt så nästa år med! En annan iakttagelse jag gjorde […]

0
Publicerat av:
BORNER

Så var årets Avanza Forum slut. Imponerande evenemang även om det börjar kännas som om man hört det mesta förut i paneldiskussionerna, kan tycka att ämnena är lite enformiga. Men på det hela taget ett välordnat evenemang, ett plus mot förra året är att man valde att öppna upp mellan stora scenen och resten av mässan. Kändes helt klart som detta ökade rörligheten på folk inne i globen och det var lättare att ta sig mellan sessioner och till utställarna, fortsätt så nästa år med!

En annan iakttagelse jag gjorde är att medelåldern fortsätter att vara väldigt hög på såna här event. Skulle tippa på att snittbesökaren är en man runt 60-70 år. Rörde runt på mig ovanligt mycket ikväll vilket gjorde att jag missade sista halvan av programmet. Effektivitetsmässigt borde man egentligen gå runt och kolla på så många ”Temascener” man hinner istället för att följa huvudprogrammet. Huvudprogrammet kan man ju trots allt se i efterhand på internet, vilket jag kommer göra med den halvan jag missade.

Av det jag hann se ikväll var ändå professor Hans Rosling bäst. Kände inte till honom sen innan men han gav mig en och annan tankeställare som jag tar med mig. Rosling pratade bland annat om vart man hittar framtidens tillväxtmarknader med hjälp av ”social” statistik från världens alla länder. Rosling diskuterade även hur framväxten av tillväxtekonomier skiljer sig idag mot när Europa industrialiserades på 1900-talet. För Europas del var tillväxten teknikdriven, välståndet ökade i takt med att ny teknik uppfanns som underlättade människors vardag.

Nu däremot finns redan tekniken, men det som kommer avgöra när länder i Asien och Afrika är redo att industrialiseras är de sociala faktorerna såsom barnafödande och utbildningsnivå. För er som undrar vart han hittade all den data han presenterade kan jag glädja er med att jag var flitig och antecknade detta. Och adressen är: http://www.gapminder.org/ . Surfa dit och gör era analyser och meddela sen mig när ni vet vilket land som blir nästa ”Kina”.

Recension App Avanza Bank

Det finns mängder med bra hjälpmedel ute för att underlätta din vardag. Jag vill inte tipsa om denna app för att jag är PRO-Avanza, vilket jag är, utan för att den är riktigt enkel och användarvänlig. Dessutom, hur mycket pengar kan man tjäna på en gratisapp? Jag har tre kriterier för en mobilapp för aktier. Den skall kunna visa

Nuvarande kurs, dagsförändring procentuellt. Jag är dock bara intresserad över att se detta för ett antal utvalda aktier, vill inte hålla på och scrolla i timtal mellan listor för att se kurser för de aktier jag är intresserad av.
Nyheter för mina utvalda aktier.
Graf med historik för mina utvalda aktier.
Detta klarar Avanzas app ”Avanza Bank” galant och utan krångel med att man måste logga in. Gå in under fliken ”Favoriter” och lägg in de aktier du vill följa. Och för att få fram nyheter om dessa behöver du bara klicka på aktien och bläddra en gång i den övre vyn som på bilden där jag har nyheter från Phonera.