11 oktober 2014

Portföljmånadsrapport

För första gången någonsin är min aktieportfölj värd över 400 000 kr! Kan inte minnas att jag varit med om en så stor uppgång någon månad tidigare, i alla fall inte i kronor. Och man kan hävda att i tider av uppgång är det världens lättaste sak att gå plus på börsen men faktum är att jag ligger före SIXRX med råge hittills i år. Det är anmärkningsvärt att både Phonera och Kopparbergs levererade rapporter som var sämre än väntat vilket fick till följd en ganska stor nedgång för kursen, […]

0
Publicerat av:
BORNER

För första gången någonsin är min aktieportfölj värd över 400 000 kr! Kan inte minnas att jag varit med om en så stor uppgång någon månad tidigare, i alla fall inte i kronor. Och man kan hävda att i tider av uppgång är det världens lättaste sak att gå plus på börsen men faktum är att jag ligger före SIXRX med råge hittills i år.

Det är anmärkningsvärt att både Phonera och Kopparbergs levererade rapporter som var sämre än väntat vilket fick till följd en ganska stor nedgång för kursen, i Phoneras fall med över 10 procent. Ändå så visar det sig nu att båda två har ökat i börsvärde totalt under Februari. Avanza har också trummat på mer och mer kursmässigt och det skall bli enormt spännande med deras kommande rapporter. Det är nämligen ingen hemlighet att Avanza tjänar mer pengar när börsen går bra.

Mitt sparande måste dom ligga back på. Tror jag bidrog med runt 100 kr i courtage under 2012. Men vem vet, många bäckar små.

De flesta utdelningar för 2013 är nu också fastställda. Här måste jag säga att utdelningarna kommer bli lägre än vad jag räknat med. Samtidigt grämer det mig att jag har mina två bästa utdelare i en aktiedepå (Betsson och Kopparbergs). Tänk vad härligt det hade varit att få in utdelningen oavkortat till ett investeringssparkoto. För att inte tala om skatten som skulle utlösas vid en försäljning av någon av aktierna i depån. Sitter nu och väntar tålmodigt på en uppgradering av investeringssparkontot som gör det möjligt att även föra över aktier till kontot utan att utlösa någon beskattning. Men jag tror jag kan få vänta väldigt länge för att det skall bli sanning.