11 oktober 2014

Phonera handelsstoppad

Efter en uppgång på 4% under dagen handelsstoppades Phoneras aktie runt 15.00-tiden. Som vanligt svårt att sia vad handelsstoppet beror på. Brukar gå att få information om det mesta på di:s börssnack men inte heller någon av eldsjälarna där verkar sitta inne på mer information. Phonera är värdemässigt portföljens sorgebarn, även om jag tycker aktiekursen fått ta oförtjänt mycket stryk. I grunden anser jag bolaget vara välskött, man har en framskjuten placering bland IP-aktörer i Sverige och bolaget har fundamentalt en ganska låg värdering. För mig, som mer och mer […]

0
Publicerat av:
BORNER

Efter en uppgång på 4% under dagen handelsstoppades Phoneras aktie runt 15.00-tiden. Som vanligt svårt att sia vad handelsstoppet beror på. Brukar gå att få information om det mesta på di:s börssnack men inte heller någon av eldsjälarna där verkar sitta inne på mer information.

Phonera är värdemässigt portföljens sorgebarn, även om jag tycker aktiekursen fått ta oförtjänt mycket stryk. I grunden anser jag bolaget vara välskött, man har en framskjuten placering bland IP-aktörer i Sverige och bolaget har fundamentalt en ganska låg värdering.

För mig, som mer och mer börjat intressera mig för aktiepsykologin, är dessa fenomen intressanta att betrakta. För Phonera, som visserligen tappat kraftigt resultatmässigt, överreagerar marknaden negativt och sänker aktiekursen mer än vad de fundamentala siffrorna borde frambringa. Och så i andra änden har vi Kopparbergs, som rider på en positiv trend där det helt plötsligt inte finns någon gräns för vad investerare är beredda att betala för bolaget.

Nu är det inte min strategi att vara kortsiktig och försöka profitera på att försöka rida på dessa positiva och negativa trender. Har man en egen utarbetad strategi skall man hålla sig till den. Men en investerares strategi kan aldrig bli fulländad så det är inte utan att det rycker lite i min ingenjörshjärna att börja studera och utarbeta strategier även för kortsiktig psykologisk och teknisk analys.