7 oktober 2014

Om personliga målsättningar

De som saknar motivation saknar mer än just bara det, dom vet ofta inte vad dom faktiskt vill göra. Om man inte vet så är det såklart inte alls konstigt att man inte heller har motivation till det, eller hur? Här har vi då ett väldigt stort problem, att det finns mängder med folk där ute som inte har en aning om vad dom faktiskt vill göra. Vill de träna styrketräning eller ej. Inte heller vad dom vill göra i sina liv, med sina liv. Sätt upp mål! Då har […]

0
Publicerat av:
BORNER

De som saknar motivation saknar mer än just bara det, dom vet ofta inte vad dom faktiskt vill göra. Om man inte vet så är det såklart inte alls konstigt att man inte heller har motivation till det, eller hur? Här har vi då ett väldigt stort problem, att det finns mängder med folk där ute som inte har en aning om vad dom faktiskt vill göra. Vill de träna styrketräning eller ej. Inte heller vad dom vill göra i sina liv, med sina liv.

Sätt upp mål! Då har du något att jobba för och kan rikta in dig mer specifikt på något som du verkligen eftersträvar. Målen behöver inte vara stora och dem är fullt fria att ändra med tiden, poängen är att du måste bestämma dig för något. Sätt dig ned och verkligen fundera, du behöver inte komma på svaret direkt. men du verkligen måste fundera ordentligt på vad du egentligen vill göra här näst i ditt liv.

Kan du tänka dig att jobba på McDonalds ett tag? Eller vill du söka något mer avancerat? Kanske vill du starta ditt alldeles egna företag? Oavsett hur litet eller stort målet än är så måste du fundera ut något du kan tänka dig och faktiskt vill göra. När du sedan gjort detta så måste du SPIKA det målet, du måste tänka att det här SKA jag bara göra nu.

När du sedan har bestämt dig för ditt närmsta mål så jobbar man utifrån det, att faktiskt genomföra målet ifråga = skapa sin egen motivation med självkontroll.

Ett mål räcker dock inte alltid hela vägen till att få motivation, men målet är en av dom viktigaste bitarna i att bli motiverad till något. Sedan måste det också genomföras, här kommer resterande delarna in i bilden.