5 oktober 2014

Om hoppet lever, kan du nå dina mål

Hoppet det är också en otroligt viktig del i att bygga upp sig själv som människa och sin motivation, hopp för än framåt här i livet. Hoppet har även sina grunder i tron, men är faktiskt enklare än så, tron är mer allvarlig och saklig medan hoppet bara är något du måste ha i och ta fram ur hjärtat som en dröm. Du kan hoppas om allt mellan himmel jord, hopp är bara bra och en stark drivkraft. Att ha hopp om framtiden innebär kort sagt att du inte får […]

0
Publicerat av:
BORNER

Hoppet det är också en otroligt viktig del i att bygga upp sig själv som människa och sin motivation, hopp för än framåt här i livet. Hoppet har även sina grunder i tron, men är faktiskt enklare än så, tron är mer allvarlig och saklig medan hoppet bara är något du måste ha i och ta fram ur hjärtat som en dröm. Du kan hoppas om allt mellan himmel jord, hopp är bara bra och en stark drivkraft.

Att ha hopp om framtiden innebär kort sagt att du inte får ge upp på dig själv oavsett vad. Ger du upp och så kommer du också stå utan hopp om att ditt liv en dag ska bli bättre, då är det enormt svårt att få motivation till att genomföra något överhuvudtaget här i livet.

Hoppet ska du mer än gärna göra till din bästa vän, hoppet måste du hålla hårt i, du ska inte tvivla på att du kan lyckas med det du vill här i livet. Du ska inte tvivla på att din framtid ser ljus ut och att det blir bättre, du måste intala dig själv detta oavsett hur dåligt du än mår. Du måste hoppas att du en dag mår bättre än någonsin, utan detta hopp är motivationen nästintill omöjlig.

Om du håller hårt i ditt hopp, så kommer du alltid att ha en gnista motivation i din kropp.

Har du inget hopp? Ja, jag vet, det finns massor av människor som inte har något hopp om framtiden, eller hopp om att det en dag ska bli bättre. Men det går faktiskt att jobba fram hopp också (Jag vet, jag skriver att allt går i varje inlägg. men det är också sant, jag brukar ofta säga: ”Nästan allt går bara man vill”.)

Det finns faktisk två relativt enkla och bra sätt att bygga upp sitt hopp på.

Det fösta: Grundar sig i både mål och tro, sätter du upp ett mål och sedan genomför det och ser att det går, att du minsann kan då kommer också ditt hopp komma smygandes inom dig. Du kommer få känna viss livsglädje genom varje litet mål du genomför som sedan kommer ge dig ännu mer hopp och styrka att genomföra ännu större mål.

Det andra alternativet till att locka fram hopp inom sig själv är genom psykologisk självkontroll. Intala dig själv att du är bättre och duktigare än vad du egentligen själv tror att du är, var lite egoistisk samtidigt som du går emot dig själv och dina tankar kring dig själv. ”Ljug” för dig själv om du så vill kalla det.

Om du nu ändå inte har något hopp inom dig så är du förmodligen väldigt deprimerad över detta och tänker lägre och sämre om dig själv än du faktiskt är (Ja så är det, du har fel du är bättre än vad du själv tror). Acceptera då faktumet att det bara är ditt huvud som jävlas med dig och sätt dig då emot dom känslorna och inse att du faktiskt är bättre och mycket mera än vad du faktiskt tror just nu. Bevisa för dig själv i småsteg framåt att du kan visst! Du kan bevisa för dig själv och hela världen att du är bättre och kan betydligt mera än vad ditt psyke säger till dig.

Jobba med dig själv så kommer det att vända för dig, hoppet inom dig kommer att växa i följd av mål och tro.

När du skapat mål, tro och börjat bygga upp hopp inom dig är du nästan fullständigt motiverad, men jag ska också gå igenom vilja för er i nästan inlägg som också är viktig del när det väl kommer till att genomföra det man nu vill genomföra.