8 oktober 2014

Motivation: Hur man blir motiverad?

Motivation, är det jag tror är det svåraste för människor idag, folk säger ofta det själva. Brist på motivation är den anledning man väldigt ofta får höra till att människor inte gör något med sina liv. Motivation är minst sagt inte lätt, men hur ska man då skaffa sig den? Vissa väntar bara på att den ska komma som ett brev på posten. Jag brukar säga till människor som mår väldigt dåligt och verkligen är nere på botten ”Efter regn kommer alltid solsken” men den bittra sanningen i det är […]

0
Publicerat av:
BORNER

Motivation, är det jag tror är det svåraste för människor idag, folk säger ofta det själva. Brist på motivation är den anledning man väldigt ofta får höra till att människor inte gör något med sina liv.

Motivation är minst sagt inte lätt, men hur ska man då skaffa sig den? Vissa väntar bara på att den ska komma som ett brev på posten.

Jag brukar säga till människor som mår väldigt dåligt och verkligen är nere på botten ”Efter regn kommer alltid solsken” men den bittra sanningen i det är att jag endast säger det för att jag vill trösta dem och ge dem någon form av hopp och glädje.

Men, motivationen kommer inte alltid av sig självt, då måste du själv jobba fram den. Motivation grundar sig i många olika delar. Jag ska inte ljuga, för vissa människor kommer den som ett brev på posten efter väntan, livet går upp och ner för många, mår man dåligt så vänder det till slut av sig självt, de följer bara med.

Detta gäller dock långt från alla, vissa väntar och väntar men kommer bara längre ner på botten. Desto djupare grav men gräver ner sig i, desto svårare blir det att ta sig upp, vänta inte på motivation ska komma till dig, ta tag i den!

Ta tag i den? Hur då? Ja det är inte många som änns kan sätta ord på vad motivation egentligen är för något eller vad det grundar sig i, vissa ser den bara som något som finns där och ibland inte. Men det går faktiskt att ta tag i den, motivationen går att styra, enligt min uppfattning så handlar motivation om flera olika moment i följd och en massa självkontroll och arbete med sig själv.