Internetlån

Internetlån är en relativt ny term för sms lån och snabblån.

När smslån var ett nytt fenomen på marknaden så ansökte man initialt till de flesta smslånen (som namnet antyder) genom att skicka ett sms med sina personuppgifter samt summan man ville låna.

I takt med att långivare började fokusera på att erbjuda sina lån via sina hemsidor samt att smartphones och surfplattor blivit allt vanligare så har lån där man ansöker direkt på långivarens hemsida eller via en app till sin smartphone/surfplatta blivit betydligt vanligare.

Internetlån är med allra största sannolikhet det absolut vanligaste sättet att numera ansöka om ett snabblån på.

Internetlån

Fördelar med internetlån jämfört med smslån

Vad är då fördelarna med att låna pengar i form av ett internetlån jämfört med det som historiskt kallats smslån?

  • Då du ansöker via din dator/smartphone/surfplatta kan du betydligt enklare klicka runt på långivarens hemsida, få en bättre överblick över låneerbjudandet samt även ansöka betydligt enklare.
  • Du kan ansöka med e-legitimation och få svar (samt få pengarna utbetalda om lånet godkänts) betydligt snabbare.
  • Du slipper skriva in konstiga koder och trixa med sms.
  • Du får ofta möjlighet att logga in på en kundsektion där du kan följa upp din lånehistorik och se när dina lån skall återbetalas.

Saken är den att numera så har sms lån, smslån, snabblån, mikrolån och internetlån alla mer eller mindre blivit synonymer för samma företeelse för att låna pengar via internet.

Som tidigare nämnts så är lån som ansöks via hemsidor/smartphones/surfplattor idag oerhört mycket vanligare än lån som ansöks via sms. När någon i dagsläget säger ”smslån” så syftar de troligtvis snarare på att lånet ansöks via en hemsida eller app och inte via sms, även om namnet syftar på just att ansökningen skickats via sms.

Att välja rätt internetlån

Oavsett om det är sms lån, mikrolån eller internetlån man är ute efter så är kriterierna för att hitta ett lån desamma.

Har du aldrig tidigare tagit ett internetlån så rekommenderar vi dig att först se efter vilka gratis lån du kan ta. Med termen gratis menar vi här lån som är helt utan kostnader – dock skall givetvis lånet återbetalas innan slutet av låneperioden.

Har du tidigare tagit ett lån så rekommenderar vi dig att klicka in på startsidan där du kan söka efter belopp och låneperiod som matchar dina behov. Med hjälp av kalkylatorn kan du snabbt och enkelt hitta ett billigt lån!

Ta Internetlån

Användningsområde för internetlån

Lån och snabba krediter kan med fördel användas för att täcka upp för när något oväntat har inträffat. Kanske har du krockat med bilen eller så har kanske tvättmaskinen gått sönder?

Internetlån kan också användas för att kunna köpa biljetter för att se sin favoritartist uppträda eller för att unna sig något lyxigt.

Något som är viktigt att poängtera är dock att internetlån oftast kan få allvarliga effekter på din privatekonomi om lånen inte återbetalas i tid. Dels är sms lån kostsamma i sig (de har ofta höga räntekostnader) dels har de ofta även dyra förseningsavgifter.

Skall du ta ett internetlån så tänk gärna igenom beslutet ett par gånger extra och se till så att du kan betala tillbaka lånet i tid!