Startsidan

[ql_loan_compare_form][ql_howto][ql_loan_compare_table][ql_services]

Oberoende jämförelser av smålån med låg ränta


På Borner.se får du oberoende information om lån som inte är reklamtexter eller klippt från pressmeddelanden. Våra rekommendationer är ärliga och rakt på sak – ingen av våra skribenter är påverkade av aktörerna.
Vårt mål är att ge sanningsenliga insikter om webbaserade långivare, och ge konsumenten en chans att avgöra vad som fungerar bäst för dem. Vi har en av branschens mest avancerade motor för jämförelser av lån, komplett med länkar till webbplatserna så att våra läsare kan göra egen research och jämföra själva.
Generellt värdesätter vi faktorer som valfri återbetalningsdag (så du kan välja att betala tillbaka vid löning, vilket reducerar räntekostnader), kvicka lånebesked (gärna direkt), inga dolda avgifter (alla kostnader ska redovisas klart och tydligt), osynlig kreditupplysning (egen kreditprövning, utan UC. Har man för många blancolån genom UC kan det bli problem om man vill skaffa kreditkort), samt enkelt att låna (tydlig hemsida och att det finns möjlighet att ringa till kundtjänst).

”Billiga privatlån utan UC – är det möjligt?”

Så kallade privatlån eller konsumtionslån är lån som består av en liten summa pengar, lånade under en relativt kort period. De används ofta av konsumenter för att täcka ekonomiska underskott de kan ha under en viss period, tills de får sin nästa lön eller dylikt. Konsumtionslån är tyvärr aldrig billigare än större privatlån sett till räntan, däremot finns det förstås vissa smålån som är billigare än andra. Dessutom finns det långivare som erbjuder räntefria lån för nya kunder, vilken innebär att om du lånar 5000 kr av dem för första gången så betalar du tillbaka 5000 kr när perioden löpt ut. I andra fall betalar man tillbaka något mer än det man lånat på grund av räntan, t ex 5200 kr (där räntan blir 200 kr).
UC, Upplysningscentralen, är en tjänst som många långivare använder – men långt ifrån alla. Det finns idag ett flertal långivare som använder andra liknande tjänster än just UC. Valet av UC eller annan part påverkar lyckligtvis inte priset för dig som lånar.
Varje långivare brukar i regel redovisa på sin sajt om de använder UC eller annan tjänst kreditupplysning.

Nya lån utan säkerhet

Den typ av lån som kallas blancolån, mikrolån, smslån eller liknande sker alltid utan krav på att du som låntagare ska lämna något i säkerhet.
Att låna med säkerhet kan innebära att man ger långivaren rätten att överta en resurs som t ex en bostad, mark eller en bil. Blancolån och sms-lån får man alltså utan säkerhet, och därmed slipper du pantsätta dina ägodelar. Detta är möjligt på grund av att mobillån är så små (vanligen 1000-10 0000 kr), och då behöver man inte lämna säkerhet. Däremot väldigt stora privatlån i till exempel miljonklassen beviljas aldrig utan säkerhet, utan det är då man behöver använda sina befintliga tillgångar som banken eller långivaren kan beslagta om man inte betalar tillbaka lånet inom den period man kommit överens om.

”Lånebesked på helger, dygnet runt?”

Efterfrågan på lån som går skyndsamt är stort. Tillgängligheten och öppettider varierar dock stort från bolag till bolag. För att vara säker på vad som gäller är det bästa att läsa på respektive bolags hemsida om de har öppettider som sträcker sig över helger eller har service dygnet runt. Viktigt att komma ihåg är att själva lånet oftast inte kan ges dygnet runt. Vad gäller utbetalningar på helger, så beror det på vilken bank du har och vilka banker långivaren använder.
Vad som däremot i regel brukar gå undan, samt kan gå att få på kvällar och helger är ett lånebesked. Det innebär att långivaren tar hand om din ansökning och gör en bedömning väldigt kvickt. Får du ett Ja är det bara att vänta på att pengarna betalas ut, och får du ett Nej kan du direkt gå vidare till en annan långivare och prova där.
x

Lägg till i ett kit