11 oktober 2014

Aktiespararen rekar Kopparbergs

Alltid härligt att se ett nytt nummer av Aktiespararen i brevlådan när man kommer hem en fredag. Extra roligt med detta nummer var att en av småbolagsanalyserna handlade om ett av mina innehav, Kopparbergs Bryggeri. Analysen var ingen vidare djupgrävning i några siffror och gav ingen ny information jag inte redan visste. Men man hade sammanställt VD:n Peter Bronsmans aktieinnehav och summerat det till 140 miljoner i bolaget. Jag visste att Bronsman ägde en stor del men jag hade aldrig summerat fram värdet av innehavet förut. Men att nu veta […]

0
Publicerat av:
BORNER

Alltid härligt att se ett nytt nummer av Aktiespararen i brevlådan när man kommer hem en fredag. Extra roligt med detta nummer var att en av småbolagsanalyserna handlade om ett av mina innehav, Kopparbergs Bryggeri. Analysen var ingen vidare djupgrävning i några siffror och gav ingen ny information jag inte redan visste. Men man hade sammanställt VD:n Peter Bronsmans aktieinnehav och summerat det till 140 miljoner i bolaget. Jag visste att Bronsman ägde en stor del men jag hade aldrig summerat fram värdet av innehavet förut. Men att nu veta att det uppgår till 140 miljoner får mig att känna mig ännu tryggare med att Bronsman kommer vårda sitt livsverk väl.

Nu till det roligaste med analysen, Aktiespararens värdering av bolaget. Här menar man att bolaget har en uppsida på 50 % och sätter riktkursen till 45 kr. Man hänvisar till en redan hög direktavkastning samt att det finns potential att trimma investeringskostnaderna. Återstår att se om detta frambringar någon reaktion på börsen på måndag. Vilket jag tror det kommer göra. Det är fortfarande många som inte känner till bolaget och privatsparare generellt gillar aktier med hög direktavkastning. En uppgång på 50 % av kursen från dagens ca 30 kr skulle innebära en uppgång på över 100 % på min initiala investeringskostnad, och i reda pengar cirka 70 000 kr. Jag hoppas därför att Aktiespararen har rätt i sin analys.