11 oktober 2014

Aktierapport med nya och gamla placeringar

Ser inte mycket till köplägen på börsen i dagsläget, varför jag håller mig därifrån. Jag har efter lite överväganden valt att placera 25 000 kr hos SweSpar AB till sju procents ränta, pengarna låsta i tre månader. Ett konto som inte omfattas av insättningsgarantin. Swespar AB:s inlånade medel används för att finansiera JT Family Holding OY:s framtida expansion och risken jag tar är då att JT Family Holding OY skulle hamna i finansiellt obestånd. Efter att med intresse följt andra bloggare som lånat in pengar till P2P-tjänsten Trustbuddy har jag […]

0
Publicerat av:
BORNER

Ser inte mycket till köplägen på börsen i dagsläget, varför jag håller mig därifrån. Jag har efter lite överväganden valt att placera 25 000 kr hos SweSpar AB till sju procents ränta, pengarna låsta i tre månader. Ett konto som inte omfattas av insättningsgarantin. Swespar AB:s inlånade medel används för att finansiera JT Family Holding OY:s framtida expansion och risken jag tar är då att JT Family Holding OY skulle hamna i finansiellt obestånd.

Efter att med intresse följt andra bloggare som lånat in pengar till P2P-tjänsten Trustbuddy har jag nu också gjort samma sak och avsatt 10 000 kr dit. Blir spännande att följa och skönt att få lite ränta samtidigt, under tiden jag letar investeringsobjekt.

Rapport 1

Förra rekordmånaden följdes upp av en minusmånad jämfört med index. Hela min portfölj är nu väldigt beroende av Kopparbergs utveckling om den skall utveckla sig positivt eller negativt.

Avsättningarna till jobbets aktieprogram har dragit igång. Dock kommer aktierna inte köpas förrän februari nästa år.

I övrigt är min investeringsstrategi just nu att avvakta. Börjar känna vibbar av att det kan gå väldigt fort nedåt om negativa besked kommer från USA. Men just nu känns det mesta på börsen övervärderat.

Rapport 2

Jag lyckades tyvärr inte upprepa förr månadens bedrift med en värdeökning på 28 %. Gick istället minus mot index med 7 procentenheter. Flera bolag har rapporterat, Kopparbergs, Phonera och TrustBuddy. Två bra rapporter och en dålig i mina ögon. När Kopparbergs rapport trilla in kände jag för första gången någonsin lite miljonärsvibbar och trodde aktien skulle få ytterligare en skjuts på dessa siffror.

Men jag hade underskattat förväntningarna som byggts upp i aktien, som faktiskt föll kraftigt både på rapportdagen samt kommande handelsdagar. Det är inte utan att man undrar vad de som köpte aktien i nivåer runt 75-80 kr förväntade sig att bolaget skulle prestera.

Jag har även bevakat TrustBuddy allt hårdare. Jag har andelsmässigt ett väldigt litet innehav i bolaget men min tanke har hela tiden varit att öka detta med några tusenlappar till om det uppstår tillfälle. Därför var jag glad när rapporten kom, vilken i mina ögon var ganska dålig, och eftersom jag redan tycker bolaget är ganska högt värderat jämfört med prestation så var jag övertygad om att vi skulle få se en nedgång. Men här reagerade marknaden tvärtemot ytterligare en gång och kursen steg inte bara några procent utan ca 80 % på några dagar.

Så mitt självförtroende gällande att förutspå kortsiktiga kursrörelser har fått sig en liten törn kan man säga. Någon trader lär jag tyvärr aldrig bli.