Snabblån

Korta, enkla lån kallas ofta för snabblån. Dessa lån kan även kallas mikrolån, sms lån med mera. Dessa lån låter dig låna små summor pengar via din mobiltelefon eller dator. I de flesta fallen ställer långivarna låga krav på dig som låntagare och de undrar inte vad du ska använda pengarna till.

Oftast är lånetiden på 30 dagar och lånebeloppet mellan 1000 – 5000 kronor. Normalt sett får du ditt lån utbetalat samma dag eller dagen efter, lite beroende på när du ansökte om ditt lån.

Det finns flera bra användningsområden för snabblån, exempelvis kan det behövas vid oväntade händelser som kräver plötsliga utgifter. Det kan även vara behövligt med lite extra lyx i vardagen då och då.

Många ger vi en överblick på de många snabblånen på marknaden, vilket gör det smidigt att välja det som passar dig bäst. Ibland kan det skilja mycket pengar mellan de olika långivarnas snabblån så det är viktigt att kolla upp vilka alternativ som finns.

Snabblån

Vanliga frågor

Får jag göra vad jag vill med pengarna?

Ja det är bara du som kan avgöra vad som är viktigt att lägga pengar på för dig, och ingen kan spåra vad pengarna används till.

Får man låna pengar utan UC?

Ja. Upplysningscentralen, UC, är en utbredd tjänst som bland annat ägs av Swedbank, SEB, Nordea och Handelsbanken. Det finns dock många svenska långivare som väljer andra tjänster än just UC.

Kan man låna pengar utan kreditupplysning?

Nej. En långivare behöver alltid ta reda på personens ekonomiska situation, och måste därför alltid göra en kreditkontroll. Däremot finns det bolag som inte gör kreditupplysningen via UC (Upplysningscentralen), utan via andra aktörer.

Kan man låna även med betalningsanmärkningar?

Vissa långivare godkänner lån trots betalningsanmärkningar. Dessa brukar ofta ha högre krav på dig som lånar, till exempel att du behöver ha en högre inkomst än den gräns som gäller för folk utan betalningsanmärkningar.

Hur snabbt kommer pengarna in?

Om din ansökan blir godkänd överförs pengarna vanligen samma dag eller dagen efter (vardagar). Under helger kommer pengarna generellt sett på måndagen.

Hur får jag pengarna?

Pengarna sätts in på det bankkonto som du anger i samband med lånet. Är bankkontot kopplat till ett kontokort eller kreditkort så kan du använda dessa för att betala dina utgifter.