9 november 2014

Kontantlån

Kontantlån är, som namnet antyder, ett lån som man får utbetalt i kontanter. I motsats till ett kreditköp, så är det inget krav att de lånade pengarna ska användas för ett visst syfte. Ett kontantlån är ett konsumtionslån där man inte behöver redovisa vad pengarna ska användas till. Det finns många långivare som erbjuder kontantlån. Det är inte bara banker och kreditinstitut som erbjuder dessa konsumtionslån, utan även butiker och finansbolag. En del företag erbjuder både kreditlån för köp av varor i den egna butiken och kontantlån där pengarna kan […]

0
Borner
Publicerat av:
BORNER

Kontantlån är, som namnet antyder, ett lån som man får utbetalt i kontanter. I motsats till ett kreditköp, så är det inget krav att de lånade pengarna ska användas för ett visst syfte.
Ett kontantlån är ett konsumtionslån där man inte behöver redovisa vad pengarna ska användas till. Det finns många långivare som erbjuder kontantlån. Det är inte bara banker och kreditinstitut som erbjuder dessa konsumtionslån, utan även butiker och finansbolag. En del företag erbjuder både kreditlån för köp av varor i den egna butiken och kontantlån där pengarna kan användas till något helt annat.

T.ex. erbjuder företag möjligheten att finansiera köpet av deras produkter, samtidigt som de erbjuder kontantlån. Lånetiden varierar mellan 24 månader och 60 månader.

En del kontantlån kan beviljas trots betalningsanmärkningar, medan andra kräver säkerhet (t.ex. bilen). En del lån kan beviljas om det finns en borgensman, d.v.s. en annan person som är betalningsskyldig tillsammans med låntagaren.