Bolån – fast eller rörlig ränta?

När du tar ett bolån, måste du välja om du vill ha ett lån med fast eller rörlig ränta. Det kan ibland vara lite svårt att se vad som är bäst i din situation, men om du tänker efter innan du tar lånet, är chansen större att du fattar rätt beslut. Med en fast ränta betalar du ett på förhand bestämt belopp. Med en fast ränta kan beloppet inte plötsligt ändras p.g.a. en räntehöjning, vilket gör att du inte riskerar obehagliga överraskningar. Tänk dock på att om du väljer ett lån med fast ränta, så är räntesatsen oftast högre än om du väljer ett lån med rörlig ränta. Ett lån med rörlig ränta är oftast den billigaste lösningen. Om du vill, så går det också att låsa räntan på lånet under ett antal år. Därefter övergår lånet till att vara ett lån med rörlig ränta. På Borner finns en översikt över de bästa och billigaste lånen.

Vilka olika typer av bolån finns det?

Det finns många olika former av bolån. Vad som är bäst för dig när du ska låna pengar är inte alltid lätt att veta. Det är alltid en god idé att undersöka vilka alternativ som finns på marknaden och vilka långivare och lånetyper som finns, innan du tar ett lån. Är det bäst att ha ett lån med rörlig eller fast ränta? Vad är skillnaden mellan korta och långa räntor? Vill du ha ett mer flexibelt lån som fungerar som en slags checkräkningskredit med huset som säkerhet, kan ett prioritetslån vara rätt för dig istället för det mer traditionella hypotekslånet. Oavsett vilka behov du har, så gör vi det lätt för dig att se vilka alternativ som finns på marknaden och hitta ett lån som passar just dig. Borner har nämligen valt ut och samlat ihop de bästa och fördelaktigaste lånen för dig som konsument. På Borner hittar du också goda råd och information, du kan delta i diskussionsforum, räkna ut lånekostnaden med miniräknaren som finns på webbsidan, skapa bloggar om lån och mycket mer.

Kan man få ett bolån om man har betalningsanmärkningar?

Personer som har betalningsanmärkningar har tidigare haft svårt att få ett lån beviljat, men idag har även personer med betalningsanmärkningar möjlighet att få ett bolån. Det är inte alla låneföretag som beviljar lån till personer som har betalningsanmärkningar. Banker och hypoteksbolag beviljar ofta inte lån till personer med betalningsanmärkningar – men det är fler och fler företag gör det. Det har skapat möjligheter för att hitta just det lån som passar dig. Självklart måste det finnas utrymme i din budget, så att du klarar de månatliga amorteringarna och räntorna, men man blir inte som tidigare direkt sedd som en dålig betalare, bara för att man har en betalningsanmärkning. Här hittar du de bästa och förmånligaste lånen och information och goda råd om vad du ska tänka på när du tar ett lån.

Vem erbjuder bolån?

Idag finns det många olika sätt att få ett bolån. Möjligheten att ta bolån, billån, konsumtionslån eller få annan finansiering, ökar varje år i och med att antalet finansbolag, hypoteksbolag, och andra långivare blir fler och fler. Det har således blivit mycket enklare att få ett billigt – och inte minst snabbt lån under de senaste åren. På Internet hittar du massvis olika lånetyper och det finns stora skillnader mellan lånen. Det är därför en bra idé att undersöka vilka alternativ som finns på marknaden, innan du börjar leta efter din nya bostad. Det är nämligen skillnad på om du lånar pengar för att finansiera din bostad via banken, kreditföretaget eller via en annan långivare. Det är mycket du måste tänka på innan du tar ett bolån. Men det behöver inte vara så komplicerat som det låter. På Borner.se finns en översikt över de bästa bolånen. Vi har nämligen samlat ihop de bästa bolånen som finns på Internet och gjort det lätt för dig att finna just det bolån som uppfyller dina behov.

Varför ska jag välja ett bolån?

Det kan vara lite av en djungel att hitta det bolån som passar just dina behov – och inte minst din plånbok. Det är mycket du måste tänka på innan du tar ett bolån. Det är nämligen så att villkoren för bolånen varierar otroligt mycket och det kan vara svårt att veta vilket lån man ska ta. Det gäller inte bara bolån, utan även billån, konsumentlån och andra lån.

Borner är en webbsida som hjälper dig hitta ett lån som passar just dig. Vi har samlat ihop de bästa lånen och erbjudandena som finns på Internet vilket gör det lättare att se vilka alternativ som finns på marknaden. På Borner får du information och goda råd om vad du ska tänka på innan du lånar pengar. Du hittar beskrivningar av låneföretagen och deras lånevillkor, kan räkna ut lånekostnaden med miniräknaren som finns på webbsidan, delta i diskussionsforum, skapa bloggar om lån och mycket mer.